Naslovna Galerija Autori Antikviteti Vesti O nama Moj Rams

Kontakt

Pretraga

upiši ključnu reč

Tehnika

Akvarel
Kolaž
Pastel
Skulptura
Tempera
Ulje
Vitraž

Pravac

Barok
Ekspresionizam
Hiperrealizam
Impresionizam
Moderno slikarstvo
Nadrealizam
Naiva
Realizam
Simbolizam

Motiv

Akt
Autoportret
Figura
Marina
Mrtva priroda
Pejzaž
Portret
Veduta

Cena

od - do €:


-

Informacije

Dostava i isporuka

Osiguranje

Kontaktirajte nas

AUTORI
A - B - D, Dž - Đ - G - J - K - L, Lj - M - N, Nj - O - P - R - S, Š - T - V - Z, Ž
A:
Aleksandar Cvetković

Aleksandar Cvetkocic rođen je 1947. god. u Aleksincu, Srbija. Akademiju likovnih umetnosti završio je u Beogradu na odseku slikarstva, kao i postdiplomske studije 1975.god. Priredio je pedeset samostalnih izložbi i učestvovao na više likovnih manifestacija. Dobitnik je većeg broja nagrada iz oblasti slikarstva i crteža.

Aleksandar Jovanović - Aca
Aleksandar Branković

Рођен 14. 02.1976. године у Скопљу од мајке Достане и оца Војислава . Живео и одрастао у Мајданпеку где je завршио основну и средњу школу. Факултет ликовних уметности je уписао 1999 . године на одсеку сликарство . Прве две године завршио je у класи професора Димитрија Пецића, а остале три у класи професора Гордана Николића. Дипломирао je 2004. Исте године је примљен на постдиплимске студије на одсеку цртеж код професора - Гордана Николића . Излагао на групним изложбама цртежа малог формата у Дому омладине 2001, 2002, 2003 . Самостална изложба у галерији : ' Задужбина Илија М. Коларац ' 2007.

Aleksandra Jović
Alex Mikonjić
Ana Knjazovic

Ana Knjazovic Rođena je 7.maja 1950. god. u Kovačici od oca Jana i majke Marije. Osnovnu i srednju školu pohađala i završila je u rodnom mestu, a u Beogradu diplomirala međunarodno-politički smer na Fakultetu političkih nauka. Prvi put je učestovala na međunarodnoj likovnoj koloniji u Trebinju 1967.godine. Duguje zahvalnost velikom slikaru i dragom ocu, zato što ju je od malih nogu učio da svet posmatra sopstvenim očima, i još kao devojčica je znala da noć nije crne, već ultramarin boje. Majka je dve kćerke.Živi u Kovačici. .... Volim da slikam samo veselost, sa setom se vraćam u detinjstvo i uglavnom, slikam zimu i moju prelepu Kovačicu. Zašto zimu? Pa, tada sam se najviše družila sa ocem pošto je on zimi, kad prestanu radovi u polju, najviše slikao... Sve što sam naučila u slikarstvu, naučila sam od oca i dok radim uvek mi lebdi pitanje: kako bi otac rešio taj problem? Kad se nađem pred praznim platnom prisećam se šta mi je govorio. E, sad shvatate zašto se Jan Knjazovic na svojim slikama potpisivao jednim srcem, a ja s dva... Pa ja sam njegova kćerka - njegova krv i njegov um... Slika od 14 godine, učesnik je brojnih likovnih kolonija i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, dobitnik je brojnih priznanja. Večita inspiracija su joj konji, neosedlani i slobodni, kojima daje najlepše ljudske osobine, njeni konji duginih boja često plešu, zaljubljeni na mesečini.