Naslovna Galerija Autori Antikviteti Vesti O nama Moj Rams

Kontakt

Pretraga

upiši ključnu reč

Tehnika

Akvarel
Kolaž
Pastel
Skulptura
Tempera
Ulje
Vitraž

Pravac

Barok
Ekspresionizam
Hiperrealizam
Impresionizam
Moderno slikarstvo
Nadrealizam
Naiva
Realizam
Simbolizam

Motiv

Akt
Autoportret
Figura
Marina
Mrtva priroda
Pejzaž
Portret
Veduta

Cena

od - do €:


-

Informacije

Dostava i isporuka

Osiguranje

Kontaktirajte nas

AUTORI
A - B - D, Dž - Đ - G - J - K - L, Lj - M - N, Nj - O - P - R - S, Š - T - V - Z, Ž
V:
Vanja Ivan Milanović

Ivan-Vanja Milanović, profesionalni slikar, rođen je 02.06.1954. u Beogradu, gde i sada živi i radi.Svoju prvu samostalnu izložbu održao je, sa svojih 14 godina, u Domu kulture “Vuk Karadžić” i u Miloševom amamu. Čudo od deteta, od tada do danas, izlagalo je na 28 samostalnih i 136 zajedničkih izložbi. Njegovim platnima divili su se likovni sladokusci u Parizu, Rimu, Beču, Minhenu, Stokholmu, i u još desetak evropskih gradova. Oreol slikara buntovnika stekao je opirući se konvencionalnom shvatanju slikarstva. Njegov zaštitni znak su bogati koloriti i razigrani potezi. Platna su rasterećena detalja. Oni su bitni i prisutni samo kada su u funkciji ideje. Teško je izdvojiti bilo koju od jednako prelepih slika, ali ono čime se ovaj vrsni majstor odlikuje ostavljamo publici da na svoj način doživi, blistavi slap svetlosti i snagu kičice koji odlikuju njegova platna.

Vladan Micić

Vladan Micić Lepota boja i oblika Savremenoj likovnoj kritici ime grafičara i slikara Vladana Micića vrlo dobro je poznato. Od prvog značajnog priznanja (nagrade za grafiku na Oktobarskom salonu u Beogradu 1973.), preko studijskih boravaka i usavršavanja u Belgiji, nagradnog studijskog putovanja u SSSR i Mađarsku, zatim prijema u Kraljevsko udruženje slikara i grafičara u Londonu, pa sve do brojnih samostalnih nastupa u zemlji i inostranstvu, Vladan Micić je svojim neprestanim radom podjednako nizao uspele radove i pohvalne kritike koje su, očekivano, pratile takav rad. Među tim stručnim komentarima, većina je sa neskrivenim simpatijama ali i sa jasnim argumentima ″branila″ čvrstu poziciju Micića kao izuzetnog poznavaoca i majstora grafičkih veština. S druge strane, u njegovim grafičkim ostvarenjima na početku je dobro uočena jedna netipično raskošna i maštovita skala motiva, tema i oblika, naravno vrlo lično doživljena i osobito profilisana. Svi elementi sa kojima je Micić gradio svoje grafičke celine organizovani su rukom i okom čoveka koji poseduje izuzetan osećaj za matriju kojom radi, kao i zavidan stepen imaginacije. Svakako da takav umetnik nije težio ka tome da stvori dela koja su dekorativna per se, već da komponuje i oblikuje svoj rad tako da posmatrača navodi ne samo na radost estetičkog doživljaja, nego i na misaono ″unošenje″ u delo, kako bi se ostavio prostor za postepeno isčitavanje višeslojne sadržajnosti Micićevih slika i grafika. Autor je uspeo na svojstven način da pomiri u sebi vrsnog grafičara i impulsivnog slikara. Repertoar njegovih slika je izuzetno bogat i kreće se u simboličko-arabesknom i eterično-magijskom svetu ratnika, strelaca, bikova, konja, kupačica... U sadržinskom smislu većina tih oblika je vezana za ljudsku figuru koja se na različite načine, ali gotovo uvek u imaginarnom prostoru, prepliće sa nekoliko elemenata koji su u direktnoj vezi sa samom idejom slike. Kao izuzetan slikar i grafičar, koji je na našoj umetničkoj sceni nekoliko decenija, Vladan Micić je zaslužio da se u pregledima našeg slikarstva nađe uporedo sa najpriznatijim umetnicima današnjice.

Vladimir Veličković

Vladimir Veličković rođen ( rođen u Beogradu 1953.god. ) je jedan od najeminentnijih srpskih slikara. Završio je Arhitektonski fakultet u Beogradu. Od 1962. godine do 1963.- god. bio je saradnik Majstorske radionice Krste Hegedušića u Zagrebu. Seli seu Paruz 1966. godine. Za profesora na Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts u Paruzu je izabran 1983. godine i na tom mestu ostaje do 2000. god. Za člana Srpske Akademije nauka i umetnosti izabran je 1985. god.Odlikovanj je najvišim francuskim priznanjem iz oblasti kulture i umetnosti, commandeur dans l orde des Arts et des Lettres. Izložbe priređuje od 1951. godine. Izlagao je u većem broju zemalja Evrope i Amerike. Izabran je 2005. god. za člana francuske Akademije lepih umetnosti (fr Academie des beaux arts ) u odeljenju za slikarstvo a 2007. godine je odlikovan francuskim Ordenom viteza legije časti. U slikarstvu Vladimira Veličkoviča, negativnost ne može da bude prolazan trenutak u jednom večitom kretanju, neophoda karika neke dijalektike koja bi predstavljala definiciju celol lanca. I to sa razlogom, jer ona izražava kvintisenciju, neprevaziđenu apsolutnost svake realnosti. Ona se apsolutno stapa sa nagonom smrti. Jedno jeste drugo. Nema, dakle nikakve nade da izađe iz svojih okvira i da se istovremeno očuva, jer umetnikova negativnost epifanijunajavljenog savršenstva. Negativnost ne priprema neku hipotetičnu buduću pozitivnost: ona je prošlost, sadašnjost i budućnost. Smrt ne formuliše propileju večitog Života, patnja ne vodi u spasenje, zlo nije priprema za dobro, tortura ne proizilazi iz teorije o vedroj budućnosti- Veličkoviću ništa nije toliko strano kao mentalni svet katoličke teologije.

Vlado Njardi

Njardi Vlado, Rođen je 16.juna u1966. godine u Vrbasu.. Završio školu za dizajn, grafički odesek u Novom Sadu. Bavi se crtežom, slikarstvom i dizajnom. Član ULUS-a, član UPIDIV-a, član Udruženja likovnih umetnika Vrbasa, član kluba likovnih umetnika društva za Rusinski jezik književnost i kulturu sa sedištem u Novom Sadu, član Ex-libris društva Vojvodine, član kulturno prosvetnog društva "Karpati" iz Vrbasa. Umetnička dela su mu zastupljena u jedinstvenim muzejima i galerijama kao i privatnim i javnim zbirkama i kolekcijama širom sveta. Za svoj umetnički rad je bio više puta pohvaljen i nagrađivan. Izlagao samostalno i grupno u zemlji i inostranstvu preko sto pedeset puta. Važniji projekti : 1992 - Jedan od osnovača umetničke kolonije "Zemlja". Autor vizuelnog spota "Slikar RTS TV NS. autor međunarodnog mejl art projekta "No embargo for arts" ("Bez embarga na umetnost"). 1995-1998.- Scenograf na više dokumentarnih i igranih filmova. 1996. Autor međunarodnog mejl art projekta "66666 Project". 1997.- Autor međunarodnog mejl projekta "My color" ("Moja boja"). Osnivač i umetnički direktor međunarodne umetničke kolonije " Njardi". Autor više instalacija i performansa.