Naslovna Galerija Autori Antikviteti Vesti O nama Moj Rams

Kontakt

Pretraga

upiši ključnu reč

Tehnika

Akvarel
Kolaž
Pastel
Skulptura
Tempera
Ulje
Vitraž

Pravac

Barok
Ekspresionizam
Hiperrealizam
Impresionizam
Moderno slikarstvo
Nadrealizam
Naiva
Realizam
Simbolizam

Motiv

Akt
Autoportret
Figura
Marina
Mrtva priroda
Pejzaž
Portret
Veduta

Cena

od - do €:


-

Informacije

Dostava i isporuka

Osiguranje

Kontaktirajte nas

AUTORI
A - B - D, Dž - Đ - G - J - K - L, Lj - M - N, Nj - O - P - R - S, Š - T - V - Z, Ž
B:
Balša Raičević
Biljana Wilimon

Biljana Wilimon je rođena 1951.godine. Diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Akademiji Primenjenih umetnosti u Beogradu 1976.godine. Likovnu umetnost promovisala je na televiziji kao autor stotinu spotova ( na temu likovne umetnosti i slikarstva) i kao autor jednosatnih emisija Galerija tajni na RTS-u i TV Politika. Zbog osobenog pristupa televiziji kao mediju, smatra se rodonačelnikom novog tv izraza, zašta je dobitnik naših i međunarodnih priznanja. Autor je knjiga za decu iz oblasti umetnosti. Kao kolumniosta, pisala je Piusma Gospodinu S ( Telegraf ), Planeta Wilimon ( Blic New ), Kolaži iz Wiesbadena (Blic), Otkrivena tajna ( BLic žena )... Biljana Wilimon je originalna ličnost, rafinirana umetnica nemirnog senzibiliteta. Prepoznatljiva je po svojim umetničkim otkrićima i uve novim kreativnim pristupima. Neočekivanim formama izražavanja. Bez prestanka je u nadigravanju sa lukavstvima sudbine i iskušenjima vremena sunovrata i banalnosti. Uvek nadmoćna, odlučna da ne izneveri sebe, ona svojom umetnošću gradi samosvojnu estetiku, poetiku individualne razlike.

Bosa Milaković
Braca Đurković

Slikar rođen 1953.godine. Završio Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu i fakultet likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, i klasi prof.Zdravka Vajagića. Ekspresivno, brzo slikarstvo trenutka. Autor je gotovo virtuozu potezimačetkom, u lakom energičnom nanosu boje u željanom pravcu, do izvesnog ličnog manira u postupku. Jaka energija kipti sa Bracinih slika, artikulišući pre svega ljudsku figuru, koja je svedena i data gotovo samo u naznakama akcenta nanete boje. Samostalono i kolektivno izlagao u innostranstvu. Učesnik je velikog broja likovnih kolonija. Bracine slike nalaze se u mnogim privatnim kolekcijamam kao i institucijama širom sveta- U sedištu Ujedinjenih nacija u Ženevi, Kancelariji gradonačelnika Valestina u Grčkoj, Bolnici "Džon Hopkins u Baltimoru, Ambasadi Italije u Beogradu, u Brizbejnu-Australija U privatnim kolekcijama, mnogim znčajnim kompanijama... "No 10"kolektivna izložba, Porsche Audi salon, Maj 2008, Beograd

Branko Miljuš

Slikar neskvakidašnje imaginacije i jedinstvene simbologije, svojim stvaranjem učestvovao je u utemeljenju jedne sasvim nove ikonografije u odnosu na svetrsko slikarstvo. Nazivaju ga slikarem "brzog duha", "kontinuiteta i povezivanja", jer njegova dela, koja prolaze od najdavnijih početaka, nesporno otvaraju put u budućnost. Branko Miljuš je diplomirao na slikarskom odseku Akademije likovnih umetnosti u Beogradu 1958. god. u klasi prof. Nedeljka Gvozdenovića. Magistarske studije kod prof. Boška Karanovića završava tri godine kasnije. Specijalizovao je grafiku u ateljeu J. Fridlander u Parizu.Samostalono izlaže od 1959.godine, kada je svoje grafike predstavio u Galeriji Grafički kolektiv. Samo godinu dana, nakon završetka magistarskih studija nastupa u Klubu studenata u Parizu. Gortovo svake godine organizuje po jednu postavku, a u dugačkoj listi gradova koje je posetio sa svojim radovima su Grac, Bremen, Venecije, Edinburg, Parma, Lozana, Vankuver Ženeva, Lijež, Porto Riko, Baden Baden, Firenca. Godine 1979.izlagao je u Jugoslovenskom kulturnom centru u Njujorku.

Buba Glođević