Naslovna Galerija Autori Antikviteti Vesti O nama Moj Rams

Kontakt

Pretraga

upiši ključnu reč

Tehnika

Akvarel
Kolaž
Pastel
Skulptura
Tempera
Ulje
Vitraž

Pravac

Barok
Ekspresionizam
Hiperrealizam
Impresionizam
Moderno slikarstvo
Nadrealizam
Naiva
Realizam
Simbolizam

Motiv

Akt
Autoportret
Figura
Marina
Mrtva priroda
Pejzaž
Portret
Veduta

Cena

od - do €:


-

Informacije

Dostava i isporuka

Osiguranje

Kontaktirajte nas

AUTORI
A - B - D, Dž - Đ - G - J - K - L, Lj - M - N, Nj - O - P - R - S, Š - T - V - Z, Ž
J:
Jelena Trpković

Jelena Trpković Drugačija upravo zbog hrabrosti da spaja nove nivoe izraza i iznalazi mogućnosti komunikacije različitih umetnosti, Jelena Trpković je slikarka koja akumulira nasleđe istorije likovne umetnosti reaktuelizujući ga u duhu aktuelnog povratka. Jelena Trpković rođena je Beograđanka i slikarka nesvakidašnjeg, neprikosnoveno modernog izraza, završila je Fakultet likovnih umetnoisti u Beogradu u klasi profesora Stojana Ćelića 1976. godine.Godinu dana nakon diplomiranja postaje član ULUS-a, a zatim i magistrira na postidplomskim studijama kod svog mentors na osnovnim studijima iste godine, 1978.god.održana je njena prva samostalna izložba u Galeriji Kolarčevog narodnog univerziteta. U godinama koje su dolazile izlagala je u najeminentnijim gradskim prostorima, galerijama i muzejima, a broj kolektivnih izložbi na kojima je učestvovala je ogroman. Od 1980. do 2000. živela je na relaciji Beograd - Dubrovnik. Za sve to vreme Jelena Trpković je bila učesnik brojnih umetničkih kolonija u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko respektabilnih priznanja , među kojima je otkupna nagrada 18. okobarskog salona, kao i nagrada Muzeja primenjene umetnosti na 41.oktobarskom salonu. Od 2000. godine Jelena Trpković radi kao profesor na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu, na katedri za crtanje.

Jelena Kršić

Jelena Kršić Artikulisanje promenljive ženskosti Jelena Kršić (1968) diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti, Odsek vajarstvo, u klasi prof. Nikole - Koke Jankovića (1993). Na konkursu „Karl Lagerfeld“ u Parizu dobija prvu nagradu za fotografiju, a na 46. internacionalnom salonu u Buenos Ajresu prvu nagradu za kolekciju fotografija. Bavila se i animiranim filmom u studiju „Dunav filma“ i video artom. Godine 1997. u Studentskom kulturnom centru u Beogradu organizuje performans iz dva dela pod nazivom „Virus“, koji u prvi plan stavlja odnos publike i kritike prema umetničkom delu. Učestvuje na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Težište rada ipak poslednjih godina stavlja na skulpturu koju izliva u bronzi. Izlaže u Budvi i Beloj Crkvi (2007) i Apatinu (2008), u Beogradu, Petrovcu, Tivtu i na Svetom Stefanu (2009).

Jovica Dejanović

Jovica Dejanović rođen je 1957. god. u Vranju. Diplomirao na Akademiji likovnih umetnosti, odsek slikarstvo u klasi profesora Nusreta Salihamidžića 1980. god. u Prištini. Clan ULUS-a od 1985. god. "...Od ciklusa "Stradanja", preko "Čađi i pozlate" do ciklusa pejsaža i "Znakova i znamenja" i ponovo pejsaža u njegovoj materijalizaciji egzistira potreba da se taloženjem hromatskih struktura dobije struktura palimpsesta sa koje se "čita" sva tragična slojevitost sudbine naroda kome pripada, potreba da se reaktualizuje mit o traganju za transcendentnom zemljom, o neminovnosti sudbine i lutanjima zemljom tame prema slabašnoj svetlosti izgubljenog raja. Traganje slikom za izvorima sopstvenoga usuda pokazuje, u njenoj fakturi, dramatično sukobljavanje suprotstavljenosti sveta u kojem nastaje. Dodirivanje dobra i zla, života i smrti predstavlja oblik autentičnog vizuelizovanja heterogene stvarnosti koju umetnik živi bez ostatka. Doživljavajući katarzu kroz vizuelizaciju epa o tragičnoj sudbini naroda on nastoji da ukaže na istinu da se jedan događaj nikada ne odigrava samo jednom već se odigrava i odigravaće se večno." -Izvod iz recenzije Srđana Markovića, istoričara umetnosti Nagrade: 1982. Nikšić, Otkupna nagrada 4. septembarski salon mladih 1989. Beograd, Otkupna nagrada "Boj na Kosovu - šest vekova" 1989. Vranje, nagrada publike i druga nagrada žirija na izložbi "SVI"

Jovica Dejanović